Кадър: Youtube, BBCРазследване на американските военни показва, че въздушният удар с безпилотен

...
Кадър: Youtube, BBCРазследване на американските военни показва, че въздушният удар с безпилотен
Коментари Харесай

САЩ се извини за удар срещу Кабул, при който има невинни жертви

Кадър: Youtube, BBC

Разследване на американските военни показва, че въздушният удар с безпилотен уред в Кабул, който Съединени американски щати нанесоха през август в Кабул, е нанесен срещу неправилна цел, заяви CNN. Атаката, при която починаха 10 души - в това число 7 деца, целеше ликвидирането на рисков терорист.

Според следствието обаче жертвите са цивилни, а водачът и транспортното средство евентуално не са представлявали опасност, обвързвана с ИДИЛ.

Пентагонът дефинира случилото се като трагична неточност, а министърът на отбраната Лойд Остин сервира извинения, като посочи, че при въздушния удар е умрял и мъж, който е работил за интернационална благотворителна организация, заяви VoA.

" Поднасяме извинения и ще извлечем поучения от тази ужасна неточност ", се споделя в изказване на Остин.

Операцията беше планувана три дни след кървавия атентат на летището в Кабул, при който починаха към 200 души, в това число 13 американски военни.

Шефът на Централното командване на САЩ генерал Франк Макензи заяви, че сега на издаване на заповедта за офанзивата е бил уверен, че става дума за терорист, представляващ непосредствена опасност за американските военни и цивилните лица на летището в Кабул.

По същото време беше извършена още една интервенция, при която друг американски дрон ликвидира двама терористи от ИДИЛ в източната част на Афганистан.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР